Over de omgeving

Gelegen in het prachtige natuurgebied naarbij Méry-és-Boisligt landgoed Le Parc. Lees hieronder meer over de dorpjes en activiteiten in de omgeving.

Activiteiten in de omgeving

In de natuurrijke omgeving en de pitoreske dorpjes zijn voluit avonturen te beleven

Kanoen

Geniet van de natuur aan de Loire en pauzeer met een fantastische picknick.

Paintball / Adventure park

Waaghalsen worden uitgedaagd in het adventure park en paintball track in Nançay.

Golfen

De golfbaan “Golf Stars” in Nançay verwelkomt u op zijn 9-holesbaan in de groene natuur.

Observatorium

Het observatorium in Nançay is voor jong en oud een leuk en interessant dagje weg.

Vissen

In het dorp La Chapelle dángillio kun je in de vijver of in de rivier heel mooi vissen.

Paardrijden

In het dorpje Marie es bois kan jong en oud paardrijden. De manage biedt een leuke dag uit voor de kleintje en prachtige bosritten voor de gevorderden.

Bourges

Het charmante Bourges, een stad vol historische schatten en culturele bezienswaardigheden. De majestueuze Kathedraal van Saint-Étienne, een UNESCO-werelderfgoed, domineert de skyline van de stad. Het Palais Jacques-Cœur, een prachtig gotisch paleis, biedt een fascinerend inzicht in het verleden. Het Maison de la Culture is het culturele hart van Bourges, met diverse evenementen het hele jaar door. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de rust en biodiversiteit van de Marais de Bourges. Mis ook het jaarlijkse Festival de Printemps niet, een internationaal muziekfestival.

Sancerre

Het betoverende Sancerre, een pittoresk stadje in de Loire-vallei. Ontdek de wereldberoemde Sancerre-wijnen tijdens proeverijen in de prachtige wijngaarden. Verken het historische centrum met zijn geplaveide straatjes en geniet van adembenemende uitzichten over de wijngaarden. Proef de lokale geitenkaas en ontdek de perfecte wijn-spijscombinaties. Natuurliefhebbers zullen genieten van wandelingen door de heuvels en een bezoek aan het Réserve Naturelle de la Loire. Mis het levendige Fête des Vins de Sancerre niet, een festival dat de trots van de regio viert met heerlijke wijnen, lokale gerechten en livemuziek.

Aubigny

Het Schilderachtige Aubigny, een stadje doordrenkt van geschiedenis, cultuur en charme. Verken het indrukwekkende Château des Stuarts, een historisch kasteel dat de rijke erfenis van Aubigny belichaamt. Geniet van het jaarlijkse Schots festival, waar traditionele muziek, dans en sporten tot leven komen. Ontspan tijdens picknicks in het schilderachtige landschap en ontdek lokale kunsttentoonstellingen en de bruisende markt.